Eifel Nagydíj
Silverstone Test, Day 1 - Steve Etherington Valtteri Bottas W09 Mercedes
Fotó: Mercedes
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Bottas: A fordított rajtrács piszkos játszmákhoz vezetne

Csapatához hasonlóan Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője sem örülne, ha idén fordított rajtrácsos sprintfutamokat vezetnének be a Forma-1-ben.

Korábban felmerült az ötlet, hogy azokon a versenyhelyszíneken, ahol két futamot is rendeznek – Ausztriában és Nagy-Britanniában – a második versenyek rajtsorrendjét sprintfutamok döntenék el, ahol a versenyzők a vb-pontverseny állásának fordított sorrendjében rajtolnának el. 

A nagycsapatok közül a Ferrari és a Red Bull támogatta az ötletet, a Mercedes azonban nem – a pozitív döntéshez minden csapat beleegyezése kellett volna, ezért az ötletet már biztosan nem tudják megvalósítani.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, egyáltalán nem támogatja az ötletet, az ugyanis súlyos trükközésekhez vezetne a Forma-1-ben. 

Az istálló versenyzője, Valtteri Bottas egyetért csapatfőnökével, és az F1.com-nak adott interjújában elmondta, ő sem örülne neki, ha bevezetnék a fordított rajtrácsos sprintfutamokat rendeznének. 

„Ez olykor igazságtalan lenne, mert tudjuk, hogy néhány pályán mennyire nehéz előzni, és ez játszmákhoz vezetne – az időmérőn vagy az időmérős sprintfutamon” – mondta Bottas. 

„Én szeretem a fair küzdelmet, hogy a legjobb nyerhessen. A mostani formátummal teljesen jól érzem magam” – folytatta a finn. 

Annak ellenére, hogy idén biztosan nem valósul meg az ötlet, Ross Brawn, az F1 sportigazgatója elmondta, nem mondanak le a fordított rajtrácsról, és jövőre újra beszélni fognak róla. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!