Bottas: A fordított rajtrács piszkos játszmákhoz vezetne

Silverstone Test, Day 1 - Steve Etherington Valtteri Bottas W09 Mercedes
Fotó: Mercedes
Csapatához hasonlóan Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője sem örülne, ha idén fordított rajtrácsos sprintfutamokat vezetnének be a Forma-1-ben.

Korábban felmerült az ötlet, hogy azokon a versenyhelyszíneken, ahol két futamot is rendeznek – Ausztriában és Nagy-Britanniában – a második versenyek rajtsorrendjét sprintfutamok döntenék el, ahol a versenyzők a vb-pontverseny állásának fordított sorrendjében rajtolnának el. 

A nagycsapatok közül a Ferrari és a Red Bull támogatta az ötletet, a Mercedes azonban nem – a pozitív döntéshez minden csapat beleegyezése kellett volna, ezért az ötletet már biztosan nem tudják megvalósítani.

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, egyáltalán nem támogatja az ötletet, az ugyanis súlyos trükközésekhez vezetne a Forma-1-ben. 

Az istálló versenyzője, Valtteri Bottas egyetért csapatfőnökével, és az F1.com-nak adott interjújában elmondta, ő sem örülne neki, ha bevezetnék a fordított rajtrácsos sprintfutamokat rendeznének. 

„Ez olykor igazságtalan lenne, mert tudjuk, hogy néhány pályán mennyire nehéz előzni, és ez játszmákhoz vezetne – az időmérőn vagy az időmérős sprintfutamon” – mondta Bottas. 

„Én szeretem a fair küzdelmet, hogy a legjobb nyerhessen. A mostani formátummal teljesen jól érzem magam” – folytatta a finn. 

Annak ellenére, hogy idén biztosan nem valósul meg az ötlet, Ross Brawn, az F1 sportigazgatója elmondta, nem mondanak le a fordított rajtrácsról, és jövőre újra beszélni fognak róla. 

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS