Bottas: A fordított rajtrács piszkos játszmákhoz vezetne

Csapatához hasonlóan Valtteri Bottas, a Mercedes versenyzője sem örülne, ha idén fordított rajtrácsos sprintfutamokat vezetnének be a Forma-1-ben.

Korábban felmerült az ötlet, hogy azokon a versenyhelyszíneken, ahol két futamot is rendeznek – Ausztriában és Nagy-Britanniában – a második versenyek rajtsorrendjét sprintfutamok döntenék el, ahol a versenyzők a vb-pontverseny állásának fordított sorrendjében rajtolnának el. 

A nagycsapatok közül a Ferrari és a Red Bull támogatta az ötletet, a Mercedes azonban nem – a pozitív döntéshez minden csapat beleegyezése kellett volna, ezért az ötletet már biztosan nem tudják megvalósítani.

Hirdetés
 

A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff elmondta, egyáltalán nem támogatja az ötletet, az ugyanis súlyos trükközésekhez vezetne a Forma-1-ben. 

Az istálló versenyzője, Valtteri Bottas egyetért csapatfőnökével, és az F1.com-nak adott interjújában elmondta, ő sem örülne neki, ha bevezetnék a fordított rajtrácsos sprintfutamokat rendeznének. 

„Ez olykor igazságtalan lenne, mert tudjuk, hogy néhány pályán mennyire nehéz előzni, és ez játszmákhoz vezetne – az időmérőn vagy az időmérős sprintfutamon” – mondta Bottas. 

„Én szeretem a fair küzdelmet, hogy a legjobb nyerhessen. A mostani formátummal teljesen jól érzem magam” – folytatta a finn. 

Annak ellenére, hogy idén biztosan nem valósul meg az ötlet, Ross Brawn, az F1 sportigazgatója elmondta, nem mondanak le a fordított rajtrácsról, és jövőre újra beszélni fognak róla. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Bottas: A fordított rajtrács piszkos játszmákhoz vezetne
Norris: Verstappen a valaha volt egyik legtehetségesebb versenyző a Forma-1-ben
Jót röhögtek Norrisék a versenytársak gyerekkori fotóin [Videó]
Albon azt mondja, készen áll a visszatérésre
Az új motorérának is a Petronasszal közösen vág neki a Mercedes
A nap képe: Nem léteztek még a gumimelegítő paplanok? Ecclestone akkor is megoldotta!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!