Friss hírek

Briatore: Alonso készen áll az F1-es visszatérésre!

Flavio Briatore szerint Fernando Alonso készen áll arra, hogy 2021-ben visszatérjen a Forma-1-be.

Alonso 2018 végén intett búcsút az F1-nek, ám azóta többször nyilatkozott úgy, ha vonzó lehetőséget kap, szívesen visszatér a királykategóriába.

Miután a Ferrari múlt kedden bejelentette, nem hosszabbítja meg Sebastian Vettel év végén lejáró szerződését, valóságos lavina indult el a pilótapiacon: azóta kiderült, a német helyét Carlos Sainz veszi át, akit Daniel Ricciardo vált majd a McLarennél.

Hirdetés
 

Így a Renault-nál 2021-re megüresedik egy hely, német és francia lapértesülések szerint pedig Fernando Alonso előrehaladott tárgyalásokat folytat az enstone-i istállóval, sőt, nem kizárt, hogy már valamiféle megállapodás is született.

A kétszeres F1-es világbajnok ügyeit intéző Flavio Briatore a minap egy interjúban pozitívan nyilatkozott a visszatérés lehetőségével kapcsolatban.

„Fernando motivált, az F1-től való egyéves távollét jót tett neki, méregtelenítette magát, sokkal nyugodtabbnak látom, és készen áll a visszatérésre” – mondta Briatore a Gazzetta dello Sport című lapnak.

„Figyeljük a történéseket, de ne felejtsük el, hogy még van egy bajnokság, aminek el kell kezdődnie! Mindenesetre reméljük, hogy sikerül.”

Az olasz szakember szót ejtett Sebastian Vettel Ferraritól való távozásáról is.

„Vettel? Nem tudom. Egy kicsit meglepett a Ferrari döntésének időzítése, hiszen 2020-ban még versenyezni kell, miközben már 2021-ről beszélgetünk. Kétlem, hogy a Mercedeshez megy. Nekik ott van Hamilton, aki mesésen kijön Bottasszal. Mi értelme lenne változtatni?”

„Hogy Vettel és Alonso fog-e harcolni a Renault üléséért? Csak ismételni tudom magam: még túl korán van. Meglátjuk, merrefelé halad a világ…”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!