Friss hírek

Március 14-én rajtolhat a 2021-es F1-es szezon

MELBOURNE, AUSTRALIA - MARCH 17: Sebastian Vettel of Germany driving the (5) Scuderia Ferrari SF90 battles with Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Aston Martin Red Bull Racing RB15 at the start during the F1 Grand Prix of Australia at Melbourne Grand Prix Circuit on March 17, 2019 in Melbourne, Australia.  (Photo by Will Taylor-Medhurst/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool  // AP-1YRC96EYW1W11 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői továbbra is azon vannak, hogy 2021-ben ők rendezhessék meg a világbajnokság első futamát. A melbourne-i versenyre nézőket is beengednének, ám jó eséllyel maradnak a koronavírus-járvány miatti szigorú intézkedések.

A száguldó cirkusz 2020-as idénye is Ausztráliában rajtolt volna márciusban, a mezőny el is utazott Melbourne-be, az utolsó pillanatban azonban végül törölni kellett a hétvégét, a világbajnokság pedig csak július elején startolhatott el.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1 vezetősége a csapatokkal egyeztetve jelenleg is dolgozik a 2021-es versenynaptár kialakításán – a terv az, hogy egy „sztenderd” programot állítsanak össze, ám természetesen pontosan tudják, a járványhelyzet alakulása miatt „rugalmasnak” kell lenniük.

A világbajnokság márciusban rajtolhat Ausztráliában, ennek azonban vannak kockázatai, Melbourne-ben ugyanis jelenleg is szigorú, 4-es fázisú korlátozások vannak a koronavírus-járvány második hulláma miatt.

Az új esetek száma viszont az elmúlt időszakban lecsökkent, így abban bíznak, karácsonyra már nem lesz szükség ilyen szigorú intézkedésekre, ami esélyt adhat arra, hogy az év elején megtartsanak olyan jelentős sporteseményeket, mint az ausztrál nyílt teniszbajnokság, vagy a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj.

Ausztrália határai jelenleg is zárva vannak, habár Scott Morrison miniszterelnök a minap utalt rá, jó esély van rá, hogy „alternatív metódusok” lépnek életbe, és az alacsony kockázatú országokból érkezők hotelekben kerülhetnek karanténba.

A Motorsport.com értesülései szerint az Ausztrál Nagydíj szervezői tehát a március közepi időpontot preferálják: a 2021-es Forma-1-es világbajnokság ennek megfelelően március 14-én rajtolhat Melbourne-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!