Friss hírek

Március 14-én rajtolhat a 2021-es F1-es szezon

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szervezői továbbra is azon vannak, hogy 2021-ben ők rendezhessék meg a világbajnokság első futamát. A melbourne-i versenyre nézőket is beengednének, ám jó eséllyel maradnak a koronavírus-járvány miatti szigorú intézkedések.

A száguldó cirkusz 2020-as idénye is Ausztráliában rajtolt volna márciusban, a mezőny el is utazott Melbourne-be, az utolsó pillanatban azonban végül törölni kellett a hétvégét, a világbajnokság pedig csak július elején startolhatott el.

A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) és a Forma-1 vezetősége a csapatokkal egyeztetve jelenleg is dolgozik a 2021-es versenynaptár kialakításán – a terv az, hogy egy „sztenderd” programot állítsanak össze, ám természetesen pontosan tudják, a járványhelyzet alakulása miatt „rugalmasnak” kell lenniük.

A világbajnokság márciusban rajtolhat Ausztráliában, ennek azonban vannak kockázatai, Melbourne-ben ugyanis jelenleg is szigorú, 4-es fázisú korlátozások vannak a koronavírus-járvány második hulláma miatt.

Az új esetek száma viszont az elmúlt időszakban lecsökkent, így abban bíznak, karácsonyra már nem lesz szükség ilyen szigorú intézkedésekre, ami esélyt adhat arra, hogy az év elején megtartsanak olyan jelentős sporteseményeket, mint az ausztrál nyílt teniszbajnokság, vagy a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj.

Ausztrália határai jelenleg is zárva vannak, habár Scott Morrison miniszterelnök a minap utalt rá, jó esély van rá, hogy „alternatív metódusok” lépnek életbe, és az alacsony kockázatú országokból érkezők hotelekben kerülhetnek karanténba.

A Motorsport.com értesülései szerint az Ausztrál Nagydíj szervezői tehát a március közepi időpontot preferálják: a 2021-es Forma-1-es világbajnokság ennek megfelelően március 14-én rajtolhat Melbourne-ben.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!