Friss hírek

Sajtóhír: Bottas megállapodott a Mercedesszel a folytatásról

A legfrissebb sajtóhírek szerint 2021-ben is a Mercedes versenyzője marad Valtteri Bottas – a felek állítólag már mindenben megállapodtak, így a Mercedes változatlan felállással vághat neki a következő idénynek.

A finn versenyző még 2017-ben csatlakozott a német istállóhoz, ahol a visszavonuló Nico Rosberg helyét vette át. Bottas szerződését azóta rendre évről évre újítja meg a Mercedes.

A 30 éves versenyző számára kiválóan indult a 2020-as év: az évadnyitó Osztrák Nagydíjon a pole-ból indulva nyert, a múlt hétvégi Stájer Nagyíjon pedig 2. lett, így jelenleg élen áll a világbajnoki összetettben.

Az Autosport című brit szaklap értesülései szerint az elmúlt napokban Bottas és a Mercedes mindenben megállapodtak, és miután a Daimler elnöke, Ola Kallenius az Osztrák Nagydíjon tett látogatása során áldását adta a folytatásra, a német istálló 2021-ben változatlan felállással vághat neki az F1-es küzdelmeknek.

„Maradunk a két srácunk mellett” – mondta még akkor Kallenius a német Sky televíziónak.

Nemcsak Bottasnak, hanem Lewis Hamiltonnak sincs még érvényes, bejelentett szerződése 2021-re, Toto Wolff, a Mercedes motorsport-főnöke pedig a Stájer Nagydíj után azt mondta, nem is kell elkapkodniuk a hivatalos megerősítést.

A Bottasszal való szerződéshosszabbítás egyben azt is jelenti, Sebastian Vettelnek eggyel kevesebb opciója marad a 2021-es szezonra.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!