Távozik a Mercedes F1-es motorfőnöke! - F1VILÁG.HU

Távozik a Mercedes F1-es motorfőnöke!

HIRDETÉS
Távozik a Mercedes motorrészlegének vezérigazgatói posztjáról Andy Cowell, így a német gyártó jelentős strukturális változásokat jelentett be hétfőn.
Revised senior management structure at Mercedes-AMG High Performance Powertrains (from left to right): Ronald Ballhaus (Finance and IT Director), Adam Allsopp (Project One Powertrain Director), Hywel Thomas (Managing Director), Richard Stevens (Operations Director), Pierre Godof (Formula E Powertrain Chief Engineer)

Cowell július 1-jén távozik posztjáról, ám marad a Mercedes kötelékében. A szakember januárban tájékoztatta feletteseit arról, hogy váltani szeretne, azóta pedig Markus Schäferrel és Toto Wolff-fal közösen azon dolgozik, hogy kialakítsa azt a struktúrát, mellyel a Mercedes motorrészlege dolgozik majd a folytatásban.

Vezérigazgatóként a továbbiakban Hywel Thomas dolgozik majd, ő felel az F1-es erőforrásokért is a jövőben. A menedzsmentben előléptették Adam Allsoppot is, míg műveleti igazgatóként Richard Stevens tevékenykedik majd.

A Forma-E-ben használandó hajtásláncért Pierre Godof főmérnök felel a folytatásban, ő vezeti majd az elektromos versenysorozattal kapcsolatos fejlesztéseket.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Távozik a Mercedes F1-es motorfőnöke!
Piastri: Újoncok vagyunk az élmezőnyben, még tanuljuk
Perez az F1Világnak: Tudom, mit kell tennem, hogy újra formába lendüljek!
Leclerc: Bianchi mindig velem van a pályán
Ricciardo tudja, „szét kell rúgnia pár hátsót” a nyári szünet előtt

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!