Friss hírek

Vettel: Javult az autónk az idei évre, de a többieké is!

Bár versenykörülmények között még nem körözhetett vele, Sebastian Vettel szerint nem kétséges, hogy a Ferrari idei autója előrelépés a tavalyi modellhez képest. A lényeg persze az lesz, az új, SF1000-es miképp teljesít majd a riválisok versenygépeihez képest.

Sajnos azonban közel sem biztos, hogy erre már ezen a hétvégén választ kapunk, a legfrissebb hírek szerint ugyanis hamarosan bejelenthetik, hogy a koronavírus miatt lefújják az évadnyitó Ausztrál Nagydíjat.

A Forma-1 vezetősége még melbourne-i idő szerint péntek hajnalban is tanácskozott a csapatokkal, miután a McLaren visszalépett a melbourne-i versenytől azt követően, hogy kiderült, az istálló egyik tagja koronavírussal fertőződött.

Hirdetés
 

A találkozón állítólag a csapatok többsége a verseny elhalasztása mellett voksolt, ám azt még mindig nem jelentették be hivatalosan.

Sebastian Vettel még az Ausztrál Nagydíj csütörtöki médianapján nyilatkozott a Ferrari új autójáról. A német versenyző természetesen sokat vár, ám egyelőre nem tudja, mire lesznek képesek idén a riválisok ellen.

„Az autónk előrelépés tavalyhoz képest, de ez feltehetően mindenki másra is igaz” – mondta a négyszeres világbajnok. „Ez a lényege egy új autónak – nyilván a korábbi év tapasztalataiból tanulva. Szóval azt gondolom, mindenkinek jobb autója lesz idén, de minden attól függ, hogy állsz a többiekhez képest.”

„Úgy gondolom, az autónk úgy teljesít, ahogy vártuk. Előrelépés, jobbnak érződik, de az számít, hogy a többiekhez képest hogyan állunk.”

A csütörtöki sajtótájékoztatón egyébként Lewis Hamilton a téli tesztek alapján utalt rá, a Ferrari a motorerőt tekintve talán egy kicsit visszaesett, Vettel azonban nem kívánt reagálni az ezzel kapcsolatos fejtegetésre.

„Majd meglátjuk. Nem tudom, hogy a többiek… Azt hiszem, mi minden területre fókuszáltunk, így a motorra is. Majd időmérős körülmények között kiderül, amikor mindenki kiadja magából a maximumot, és végre láthatjuk, hogy is állunk – nemcsak a motorerőt tekintve, hanem a teljes autó esetében.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!