A Ferrari nem tudta, magára talál-e még idén Sainz - F1VILÁG.HU

A Ferrari nem tudta, magára talál-e még idén Sainz

HIRDETÉS
A Ferrari versenyigazgatója méltatta Carlos Sainz utóbbi futamokon produkált formajavulását, és kifejtette, milyen komoly csapatmunkára volt szükség ahhoz, hogy az év eleji látványos lemaradásából Silverstone-ban futamgyőzelemig jusson.
Carlos Sainz first pole Ferrari

Sainz idén már második szezonját kezdte meg a Ferrari versenyzőjeként, ám először találta magát futamgyőzelemre esélyes autóban. A spanyol azonban nem érzett rá a ritmusra az évad első harmadában, az időmérőkön rendre elmaradt az első sorból kirobbanthatatlan Charles Leclerc mögött, többször is hibázott az általa nehezen vezethetőnek megbélyegzett F1-75-össel, és a júliusi Brit Nagydíjig kellett várni, hogy megszerezze első pole-ját és győzelmét. Onnantól kezdve viszont érzékelhetően feljavult Sainz teljesítménye, mint a Ferrari versenyigazgatója, Laurent Mekies azt a Hungaroringen kifejtette.

Carlosnak három rendkívül erős versenye volt: Silverstone-ban, Ausztriában és Franciaországban, ezzel a formával pedig nagyon elégedettek vagyunk. Silverstone kivételével ez az eredményekben nem mutatkozott meg, mivel más tényezőkkel is meg kellett küzdenünk” – utalt a francia mérnök a Spielbergben a spanyolt sújtó motorhiba, valamint a Paul Ricard-i rajtbüntetésre.

„A szezon kezdete óta nagy előrelépést tett. Az év elején mi sem csináltunk titkot abból, hogy az autó nem illik igazán a stílusához. Sok munkára volt szükség vele, a mérnökökkel, a Maranellóban dolgozókkal, hogy olyan autót adjunk neki, amelyben kényelmesebben érzi magát. Az ilyen dolgok pedig időigényesek. Most már viszont úgy tűnik, hogy lassan elindultunk a helyes irányba, ami remek visszajelzés a csapat számára.”

Mekies elmondása szerint, bár a Ferrari mindent megtett azért, hogy az autót Sainz igényihez igazítsa, nem volt garancia arra, hogy ez eredményre fog vezetni az idei szezon során.

„Ehhez mindenekelőtt Carlos azon képességére volt szükség, hogy ki tudja értékelni, mi történik az autóval, és mit szeretne kapni tőle. És persze ezt nemcsak éreznie, hanem kommunikálnia is tudnia kellett a mérnökök felé, idővel pedig ezt tettekké alakíthattuk. Nem is csak a beállításokon változtattunk, hanem az érkező fejlesztéseken is, hogy minél jobban megfeleljenek az igényeinek. Persze nem lehettünk benne biztosak, hogy ez meghozza majd a várt eredményt, de egy idő után elkezdtük látni a pozitív trendeket” – mondta a szakember.

Sainz az egyéni tabella ötödik helyén vonulhatott el a nyári szünetre, csapattársától pedig már csak 22 pont választja el.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!