Binotto még a Ferrari gyárában dolgozik, és segíti a csapat felkészülését - F1VILÁG.HU

Binotto még a Ferrari gyárában dolgozik, és segíti a csapat felkészülését

HIRDETÉS
Jövőre már nem Mattia Binotto irányítja a Ferrari Forma-1-es csapatát, a svájci szakember azonban jelenleg is az olasz istálló maranellói központjában dolgozik azon, hogy a Scuderia a lehető legjobban felkészüljön a 2023-as szezonra.
GP ARABIA SAUDITA F1/2022 - GIOVEDI’ 24/03/2022 
credit: @Scuderia Ferrari Press Office Charles Leclerc, Carlos Sainz, Mattia Binotto

Binotto távozását két hete jelentette be a Ferrari: az olasz szakember január 1-től már nem lesz csapatfőnök Maranellóban, helyét pedig jó eséllyel az Alfa Romeótól érkező Fred Vasseur veszi majd át. A Ferrari idén nagy reményekkel vágott neki a szezonnak, autója ugyanis igencsak versenyképesnek bizonyult, a csapat azonban végül alulmaradt Max Verstappennel és a Red Bull-lal szemben. A világbajnokságot a 2. helyen záró Charles Leclerc elárulta, optimistán várja a 2023-as idényt, ráadásul a hamarosan távozó Mattia Binotto is segíti még az istálló felkészülését.

„Magabiztos vagyok, mert elég sokat dolgozunk a szimulátorban” – mondta a fiatal versenyző a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) múlt hétvégi díjátadó gáláján, Bolognában. „Rendkívül keményen dolgoztunk az elmúlt évben, hogy megpróbáljuk megérteni az autó gyengeségeit annak érdekében, hogy jobban dolgozzunk a jövő évi versenyautóval.”

„Nyilvánvalóan Mattia is még ott van a gyárban jelenleg, dolgozik, és próbálja segíteni a csapatot, hogy készen álljunk 2023-ra. És hiszem, hogy amennyiben ezt az átmenetet jól csináljuk, nem fogunk sokat szenvedni.”

Leclerc hozzátette, nagyon bízik abban, hogy a Ferrari 2023-ban egy igencsak versenyképes autóval rukkol majd elő.

„Véleményem szerint a 2021-es idény után – amikor szintén nagyon jól dolgoztunk, és egy kicsit elölről kezdtünk mindent 2020 után – jó irányba mentünk tovább, és megfelelően végeztük a dolgunkat. Ez pedig önbizalommal tölt el azzal kapcsolatban, hogy versenyképes autónk lesz 2023-ban.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!