Ferrari: Naivitás azt gondolni, hogy könnyű lesz felzárkóznunk - F1VILÁG.HU

Ferrari: Naivitás azt gondolni, hogy könnyű lesz felzárkóznunk

HIRDETÉS
Naivitás lenne azt gondolni, hogy könnyű lesz utolérni a Red Bullt és a Mercedest az idén bevezetésre kerülő új szabályoknak köszönhetően – mondja a Ferrari sportigazgatója, Laurent Mekies.
YAS MARINA CIRCUIT, UNITED ARAB EMIRATES - DECEMBER 15: Carlos Sainz, Ferrari SF90 Mule during the Abu Dhabi November testing at Yas Marina Circuit on Wednesday December 15, 2021 in Abu Dhabi, United Arab Emirates. (Photo by Mark Sutton / LAT Images)

A maranellói gárda tavaly a 3. helyen zárta a konstruktőri bajnokságot, 2022-ben pedig természetesen szeretne visszatérni a győztesek útjára, és újra világbajnoki címekért akar harcolni.

A Ferrari a többi csapathoz hasonlóan gőzerővel dolgozik új versenyautóján, melyet február közepén mutatnak majd be a nagyközönségnek. Úgy tudjuk, az új versenygép már teljesítette is a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező, frontális töréstesztjét.

A Scuderia tavaly a 2020-as idényhez képest rendkívül nagyot lépett előre, az új szabályoknak köszönhetően pedig lehetőség kínálkozhat a további felzárkózásra. Laurent Mekies azonban jól tudja, nem lesz egyszerű dolguk.

„Persze fejleszteniük kellett 2021-ben is. Viszont hihetetlen szervezetekről beszélünk, elég csak az eredményeket nézni, hogy ezt lássuk” – mondta a Ferrari sportigazgatója, amikor arról kérdezték, a Mercedes és a Red Bull 2021-es bajnoki küzdelme mennyire lehet előny számukra idén.

„Épp emiatt egy másodpercig sem becsülném alá a képességeiket a tekintetben, hogy nagyszerű autót tudnak építeni 2022-re. Igen, többet kellett költeniük 2021-ben, de ha megnézzük azokat az eredményeket, amiket elértek az elmúlt 10 évben, akkor azt gondolom, nagyon naivak lennénk, ha azt gondolnánk, könnyű lesz felzárkózni.”

„Hiszen mégiscsak faragnunk kell a hátrányunkon. A 2022-es számokat mi magunkhoz képest nézzük, ha pedig az, ahol tartunk, X tizedmásodperccel lassabb, mint ezek a srácok, akkor még ezt a hátrányt is le kell faragnunk. Szóval nem aggódnék én annyira miattuk.”

A Ferrari egyébként már korábban jelezte, idei versenyautóján bőven lesznek innovatív megoldások – úgy a karosszériát, mint az erőforrást tekintve. A Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff arra számít, 2022-ben a Ferrarival is számolniuk kell.

Az olasz csapat utoljára 2018-ban harcolhatott a bajnoki címért, a konstruktőri elsőséget utoljára 2008-ban, az egyéni trófeát 2007-ben hódította el Kimi Räikkönen révén.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!