Friss hírek

Magnussen: Jó autóm van a Forma-1-ben!

A Bahreini Nagydíj időmérője és Kevin Magnussen 7. helyezése igazolta, valós a Haas előrelépése a tavalyi mélypontról. Charles Leclerc szerint azonban a Ferrari-motor fejlődésének is köszönhető, hogy feljavultak a partnercsapataik.

Magnussen Bahreinben lépten-nyomon elújságolja, milyen különleges érzések kerítették hatalmukba az elmúlt pár hét során, amely alatt ismét az F1-ben találta magát, ráadásul döntése kifizetődni látszik, hiszen a Haas valóban jelentősen feljavult: ő maga a 7., Mick Schumacher a 12. helyre kvalifikált vele a szezonnyitón. Pedig, mint azt Magnussen elmondta, nem kapott garanciát arra Günther Steiner csapatfőnöktől, hogy ütőképes technikába ülhet bele.

„Semmit nem ígért, pedig megtehette volna. Jó érzéseik voltak ugyan az autó kapcsán, de Barcelona után még nem igazán volt mit mutogatniuk” – ecsetelte a 29 éves versenyző.

Hirdetés
 

„Komoly hullámvasút ez az egész, kezdve onnan, hogy megérkezett az a meglepő telefonhívás Günthertől. Eljöttem ide, a tesztnapom után fájó nyakkal szálltam ki, és persze reméltem, hogy az autó jó, de az F1-es tesztek alatt ezt sohasem lehet tudni. Aztán az időmérőn azt hittük, már nem is tudunk pályára hajtani a Q3-ra. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy ebben a helyzetben találtam magam és jó autóm van a Forma-1-ben. A hetedik helyről rajtolva a pontokat kell célba vennünk. A legfőbb aggodalom a megbízhatóság, de szorítok, hogy eljussunk a célig.”

Magnussen autójában a Q2 végén hidraulikai probléma adódott, így visszaszólította őt a garázsba a csapat, de korábbi eredménye így is elég volt ahhoz, hogy bejusson a következő körbe, ráadásul időben ki tudták javítani a hibát, így végül még egy Mercedest is megelőzött.

A Haas formajavulásában elvitathatatlan érdemei vannak a csapatnak és a karosszériát fejlesztő Dallarának, és annak is most érhet be a gyümölcse, hogy az új szabályokra készülve tavaly már nem fejlesztettek, ám a pole-t szerző Leclerc szerint az sem véletlen, hogy mindhárom Ferrari-motoros csapat megtáltosodott a szezonnyitó hétvégére.

Szerintem az a tény, hogy egy Haas és egy Alfa is ilyen erős, jelzi, hogy sikerült javulnunk [a motorral]. Persze nem akarom alábecsülni a munkát, amit ők végeztek, hiszen a kanyarokban is gyorsak. Inkább a kettő kombinációja, az autóé és a motoré, hogy ilyen jók” – mutatott rá a monacói versenyző.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!