Ferrari: Mi is fontolgattunk egy hasonló rendszert, mint a Mercedesé - F1VILÁG.HU

Ferrari: Mi is fontolgattunk egy hasonló rendszert, mint a Mercedesé

HIRDETÉS
A Ferrari Forma-1-es csapatát irányító Mattia Binotto elismerte, korábban ők is fontolgatták, hogy kifejlesztenek egy, a Mercedes DAS-rendszeréhez hasonló eszközt, végül azonban nem így tettek, mert úgy gondolták, illegális eszközhöz nyúlnának.
TEST T1 BARCELLONA 2020 - MERCOLEDÌ  19/02/2020 Charles Leclerc Ferrari

A Mercedes a múlt heti, barcelonai teszteken vitte először pályára innovatív megoldását. A rendszer lényege, hogy a versenyzők a kormány előre-hátra mozgatásával tudnak állítani az első kerekek összetartásán. Bár azt nem tudni, egészen pontosan milyen előnyökkel is jár az eszköz használata, feltételezhetően a gumik optimális hőmérsékleten tartásában játszik komoly szerepet az egyenesekben. A rendszerről részletesebben ITT írtunk.

A rivális csapatok pedig most azt mérlegelik, van-e értelme lemásolni a Mercedes DAS-rendszerét.

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto szerdán elárulta, korábban ők is gondolkodtak hasonló megoldásban.

„A DAS-rendszer olyasvalami, amit mi is fontolgattunk a múltban, de nem terveztük meg, nem fejlesztettük ki” – magyarázta a szakember. „Ennek oka pedig a rendszer legalitása, amit akkor nem tisztáztunk az FIA-val.”

„A másik ok pedig, hogy úgy gondoljuk, nem éri meg – legalábbis a mi autónk, a mi koncepciónk esetében. Figyeljük, hogy mit csinálnak a többiek. Jelenleg elég nagy kérdőjel a rendszer. Nem vagyok biztos benne, hogy kifejlesztjük.”

Noha a Mercedes az FIA-ra hivatkozva biztos abban, szabályos a megoldása, néhány rivális csapat nem osztja ezt a véleményt. Végleges választ viszont csak az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon kaphatunk.

Binotto újságírói kérdésre nem akart állást foglalni az ügyben.

„Szerintem nehéz megítélnünk. Ami a konkrét rendszert illeti, biztos vagyok abban, hogy az FIA meghozza majd saját ítéletét.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!