Friss hírek

Ricciardo: A versenyző énem boldog, de…

Általában nagy izgalommal várják a versenyzők az F1-es szezonkezdetet, a koronavírus azonban meghatározza a hangulatot az Ausztrál Nagydíj előtt a versenyzők körében is.

Az Ausztrál Nagydíjat megelőzően Lewis Hamilton úgy nyilatkozott, sokkoló számára, hogy megtartják a futamot, és Sebastian Vettelnek is vannak kétségei afelől, hogy mennyire vannak biztonságban. 

Az F1-es csapattagok közül négyen már karanténba kerültek fertőzésgyanú miatt, azonban a tesztek eredményeire még várnak. 

Hirdetés
 

Daniel Ricciardo, aki hazai nagydíját teljesíti a hétvégén, elárulta, nem ásta bele magát mélyen a dolgokba, így abszolút megbízik azokban, akik a döntéseket hozzák. A Renault versenyzője azt is elmondta, vannak kétségei neki is, azonban összességében örül, hogy versenyezhet a hétvégén – megpróbál csak erre koncentrálni. 

„Őszintén szólva megbízom az FIA-ban” – mondta Ricciardo. „Úgy gondolom, talán mindannyiunknak megvan a véleménye, de végül azért vagyok itt, hogy versenyezzek. Nem igazán vagyok benne ennél jobban a dologban. Vannak olyanok, akik több energiát tesznek ebbe, mint én, de én csak követem az előírásokat. Úgy jöttem ide, hogy tudom, versenyezni fogunk.

„Szóval őszintén szólva nem akarok önző lenni, de csak leszegem a fejem és a versenyzésre koncentrálok. Edzettem, készültem, kaptam csomó e-mailt az előírásokról, erről-arról. De őszintén nem ástam bele túl mélyen magam a részletekbe. Vannak körülöttem olyanok, akik megteszik ezt” – folytatta. 

„Ez nehéz dolog. Tudom, hogy ez a valóság, de nem tudom, hogy ki tudja igazán, hogy milyen gyorsan tud ez terjedni, és milyen szinten van ez a dolog. Ezt most másokra bízzuk. Szóval vegyesek az érzések. De a versenyző énem boldog, hogy itt lehet, ez biztos.” 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!