Lépj be az F1Világ Paddockba és kövesd velünk a Francia Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Tisztifőorvos: Ha kell, lefújjuk az Ausztrál Nagydíjat!

Victoria állam tisztifőorvosa, Brett Sutton nemrég egy interjúban elárulta, ha szükséges, lefújják a hétvégére tervezett Ausztrál Nagydíjat. Csütörtökön újabb Forma-1-es csapattagok vonultak önkéntes karanténba, és a hatszoros világbajnok Lewis Hamiltont is „sokkolta”, hogy meg akarják tartani a szezonnyitót.

A koronavírus terjedése világszerte komoly problémákat okoz, és értelemszerűen számos tömegrendezvényt, sporteseményt törölniük kellett már a szervezőknek.

A Forma-1-es Ausztrál Nagydíjat viszont jelen állás szerint megtartják, habár csütörtökön a Haas F1-es csapatának újabb két tagja mutatta koronavírus tüneteit – így összesen öten vannak már önkéntes karanténban Melbourne-ben.

Lewis Hamilton csütörtökön arról beszélt, meglepte, és valósággal sokkolta, hogy megtartják az Ausztrál Nagydíjat, és Kimi Räikkönen is azon a véleményen van, „talán nem helyes” megtartani a melbourne-i versenyt.

Victoria állam tisztifőorvosa, Brett Sutton az ausztrál sajtónak nyilatkozva nemrég arról beszélt, még mindig nincs késő ahhoz, hogy lefújják a versenyt.

„Ha a csapattagok tesztjei pozitívak lesznek, át kell gondolni, mit is jelent az a velük szoros kapcsolatban lévőkre nézve, hiszen akkor őket is karanténba kell helyezni” – mondta a szakember a melbourne-i 3AW rádiónak nyilatkozva.

„Ha ez effektíve a verseny lefújását jelenti, ám legyen. Ha kell, meghozzuk ezt a döntést.”

A McLaren versenyzője, Carlos Sainz elismerte, aggódnak a kialakult helyzet miatt.

„Nyilván aggódunk, de versenyzők vagyunk, és nem is érthetjük teljesen, mi zajlik világszerte” – mondta a spanyol. „Nem tudjuk, hogy biztonságos-e versenyezni Ausztráliában, vagy Vietnámban.”

„Nem vagyunk csodatévő emberek, még csak kormánytagok sem… és sajnos arra kell támaszkodnunk, amit mások mondanak. Mindenki tudja, milyen gyorsan változik a helyzet. Aggódom, mint ahogy mindenki más a paddockban.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!